ZapaDni 2018

Počas tretieho septembrového víkendu, v dňoch 21. až 23.9.2018 sa naša skautská družina zúčastnila oblastnej akcie ZapaDni 2018, a teda prvých Západoslovenských skautských dní, ktoré sa konali na Základnej škole Kardinála Alexandra Rudnaya v Považanoch, neďaleko Nového Mesta nad Váhom.



Naša radkyňa Saba sa tento rok zhostila i funkcie v organizačnom tíme a pomáhala tak počas príprav samotnej akcie. A vedeli ste o tom, že vymyslela (aj navrhla) celé logo, kartičky pre účastníkov, označenia tried i zabezpečila propagáciu a workshopy? Dokonca sa jej za tvrdú prácu dostalo aj ocenenia a to 4 stupňa Siedmich ľalií. Gratulujeme ♥

Chceli by sme sa aj veľmi pekne poďakovať organizátorom, ktorí pre nás celú akciu pripravili! Program sa nám veľmi páčil a víkend sme si naplno užili.

Odhalenie loga bolo sprevádzané i ohňovou šou!

Program bol veľmi plný a zaujímavý. Jednou z najobľúbenejších aktivít bola nočná hra po dedine. Úlohou dvanástich tímov bolo vylúštiť hádanku, ktorú poskladali z indícií rozmiestnených na rôznych miestach dediny. Na pomoc dostali len mapu dediny, s označenými miestami, kde sa indície nachádzajú.

Pre účastníkov boli počas celého víkendu pripravené i zaujímavé vonkajšie aktivity ako napríklad lanový park!

My sme však najviac času strávili v čajovni, kde sme si mohli nielen kúpiť nejakú dobrotu, ale aj zahrať najrôznejšie spoločenské hry!

 Jedným z najväčších prekvapení pre všetkých účastníkov bolo predstavenie nového loga Západoslovenskej skautskej oblasti, ktoré sa spájalo aj s inými novinkami.  

Zúčastnili sme sa aj workshopov, napríklad Sabinho maľovania tašiek alebo Tanečného workshopu, kedy sme vymysleli skvelý tanec a zažili veľa zábavy!

A dlhé debaty do noci sme dospávali potom cez deň :D

Ubytované sme boli v triede štvrtákov, kde sme spali spolu s inými zbormi a družinami. Boli sme príjemne prekvapené z útulnosti tejto triedy.

Na akcií sa počas víkendu stretlo 180 skautov a my sme mali možnosť, spoznať nových kamarátov z iných zborov. Najviac sme sa skamarátili s dievčatami z Trenčianskej Teplej, s ktorými sa čoskoro stretneme i na spoločnom stretku!

ZapaDni boli rozhodne skvelou a nezabudnuteľnou akciou v našom skautskom živote. 
Naty

P.S: Viac fotiek môžete nájsť tu: https://www.zonerama.com/ZSSO/Album/4660947

Komentáre